Скорботна сторінка історії

Надрукувати
Халілова. Голодомор

 Щороку в Україні, як і в усьому світі, четвертої суботи листопада українці вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років.

 У бібліотеці Регіонального центру професійної освіти ім. О.С. Єгорова з групами № 102 – професія «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» та №113 – професія «Монтажник ГК. Столяр» відбувся урок пам’яті «Україна пам’ятає! Світ визнає!»

Учні були ознайомлені з трагічним минулим нашого народу, вшанували хвилиною мовчання тих, кого торкнувся страшним крилом Голод.

Відійшло в небуття покоління, яке пережило лихоліття Голодоморів, але їхні голоси промовляють до нас зі сторінок книг, щоб нагадати нинішньому поколінню та допомогти розібратися в подіях того часу.

Усім небайдужим до національної історії українського народу в бібліотеці оформлена інформаційна поличка, на якій користувачі можуть ознайомитися з «Національною книгою пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років Кіровоградської області», каталогом фотодокументальної виставки «Спротив геноциду».

27 листопада 2021 року о 16 годині Україна схилить голови у загальнонаціональній хвилині мовчання на знак вшанування всіх убитих голодом.

Із настанням темряви засвітіть і поставте свічку на підвіконня так, щоб її було видно знадвору. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів співвітчизників.

Україна пам’ятає! Світ визнає!