Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Надрукувати
Голокост

27 січня у всьому світі відзначаєтьсяМіжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Голокост – це події, пов’язані з великими людськими втратами.

Починаючи з середини ХХ ст., слово Голокост стало загальновживаним по відношенню до хвилі терору проти єврейського населення, розпочатого Гітлером, та винищення нацистами під час Другої Світової війни євреїв та інших народів Європи.

В бібліотеці РЦПТО ім. О.С. Єгорова з учнями групи № 131 професії «Кухар. Офіціант» був проведений вечір пам’яті «Свіча Голокосту не згасне».

 

Говорили про трагічні сторінки світової історії, які вони мають знати, пам'ятати, і ні в якому разі не забувати, адже це наша історія, на помилках якої ми з Вами навчаємося, щоб не повторити їх у майбутньому.

Учні давали відповіді на питання:

-  Що таке голокост?

-  Хто є винуватцем однієї з найтрагічніших сторінок історії єврейського народу?

-  Чи був Голокост на території України?

Допоки жива людська пам'ять трагедію Голокосту слід згадувати із соромом і жахом. Людство мусить не забувати про мільйони ні в чому невинних євреїв і представників інших меншин, про чоловіків, жінок і дітей, яких було знищено варварськими методами, і віддавати їм належну шану.

У цей день ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, ім’я якої – Голокост. Її ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібному більше ніколи не повторитися! Будемо пам’ятати...