ТОВ «Спрінг». Директор Шелест Валентин Іванович, голова Державної кваліфікаційної комісії з професії «Монтажник гіпсокартонних конструкцій». Працівники організації тісно співпрацюють з навчальним закладом: беруть участь у розробці і погодженні робочих навчальних планів та програм; надають оснащені за сучасними вимогами робочі місця для проходження виробничої практики учнями ліцею. У ТОВ «Спрінг» працюють висококваліфіковані спеціалісти, які володіють новітніми технологіями щодо створення сучасного дизайну гіпсокартонних конструкцій. Випускники ліцею залишаються працювати в цій організації.
ТОВ «Кіровоград-Рубіж». Директор Бершадський Валерій Васильович, голова Державної кваліфікаційної комісії з професії «Маляр. Штукатур. Лицювальник-плитковик». Це найбільша Кіровоградська організація в галузі будівництва, вона є соціальним партнером Концерна КНАУФ, компанії «Хенкель Баутехнік», фірми «Полірем» та Кіровоградського професійного ліцею. Учні, які проходять виробничу практику на об’єктах організації, стають висококваліфікованими робітниками, володіють сучасними виробничими технологіями, користуються попитом на ринку праці. Випускники цього напрямку задовго до закінчення навчального закладу мають постійне місце роботи.
СТО «ВТ Сервіс»; СТО «Авто-шанс»; СТО «Skoda». Підприємства мають сучасні бокси, які забезпечені новітнім устаткуванням для повної діагностики, технічного обслуговування та ремонту автомобілів усіх марок; чудові умови для роботи та відпочинку персоналу. Там працюють висококваліфіковані спеціалісти та робітники, які є хорошими наставниками для учнів Кіровоградського професійного ліцею. Учні з великим задоволенням проходять виробничу практику та залишаються працювати на підприємствах.
Кафе «Максим»; кафе «Асторія»; ресторан «Primo Violino»; ресторан «Зірка». Сучасні підприємства з витонченим дизайном, надзвичайно вишуканими кухнями, різноманітними меню, високим рівнем обслуговування та шеф-кухарями, які проходили стажування в країнах Європи. Кіровоградський професійний ліцей тісно співпрацює з керівниками та працівниками цих підприємств не тільки з питань розробки навчальних планів та програм, проходження виробничої практики, але й проведення конкурсів професійної майстерності, розробки та впровадження інноваційних виробничих технологій. Майже на кожному підприємстві громадського харчування міста працюють випускники Кіровоградського професійного ліцею.