Ми готуємо кухарів найширшого профілю. Отримавши базові знання про кухні різних народів світу, особливості приготування і подачі страв, наші випускники працюють в їдальнях шкіл і дитячих садків, в кафе і ресторанах, відкривають свою справу. Їм відкриті різні дороги. Професія кухаря — дуже творча та цікава для тих, хто любить частувати інших смачними стравами та вигадувати нові мікси і смаки.
Чому обирають професію КУХАРя:
- стабільний прибуток;
- великий попит на ринку праці;
- можливість розвинути творчість.
РОБОТА ДЛЯ КУХАРЯ:
Учні мають можливість застосувати отримані знання в кафе, ресторанах, барах і їдальнях міста. Більшість вже під час практики знаходять майбутнє місце роботи.
ОСОБИСТІ ЯКОСТІ:
- Відмінна пам’ять та смак, точний окомір, висока чутливість.
- Вміння своєчасно розпізнати відхилення від технологічного процесу за незначними візуальними чи запаховими ознаками.
- Витривалість (адже кухарю потрібно багато часу працювати стоячи, а це вимагає гарної фізичної форми).
- Вміння з одного погляду розпізнати якість та рівень свіжості продуктів.
- Любов до приготування страв та бажання вчитися новому.
ЗАРПЛАТА І ПЕРСПЕКТИВИ ПРОФЕСІЇ КУХАРЯ:
Після закінчення Центру присвоюється кваліфікація кухаря четвертого розряду. З нею можна працювати кухарем, стати шеф-кухарем. Останнім часом попиту набувають особисті кухарі, кухарі в кафе приватних фірм. Попит на кухарів-професіоналів постійно зростає.