Кухар. Офіціант

kuh of1

Сьогодення вимагає від людини гнучкості, уміння швидко змінюватися, працювати додатково. Ви любите кухарську справу, але хочете суміжну професію? Знайте, що офіціант — одна з найпоширеніших професій у сфері обслуговування.

Саме він приймає, приносить замовлення, дає чек та цікавиться, чи було вам смачно.

Офіціант – це обличчя закладу: зустрічає гостей кафе чи ресторану, допомагає обрати страву, тому він повинен знати все меню і з яких продуктів готується кожна позиція. Отут і знадобляться знання з професії кухаря.  Саме офіціант створює гостинну атмосферу в залі, щоб гості були задоволені та поверталися в заклад знову й знову.

Також офіціант сервірує стіл, змінює скатертини, столове приладдя, посуд. На банкетах і фуршетах допомагає вибрати напої і наливає їх.

Після завершення вечора офіціант зводить касу. А ще офіціант – майстер спілкування. Від вправності, вміння комунікувати залежить те, з яким настроєм піде гість й чи повернеться знову!

Зарплата офіціанта залежить від закладу, в якому він працює. У ресторанах оплата праці може бути більше, ніж в кафе. Значущу частину доходу приносять чайові — компліменти від гостей. Тому, що професійнішим і привітнішим буде офіціант, то більше він буде отримувати.

Чому обирають професію ОФІЦІАНТА:

РОБОТА ДЛЯ ОФІЦІАНТА:

На офіціантів завжди є попит на ринку праці, бо все частіше люди хочуть обідати і навіть снідати не вдома. Відкривається багато закладів з різноманітною кухнею. Плюс, це така сфера, де є плинність, адже обирають найбільш професійних.

ОСОБИСТІ ЯКОСТІ:

Перш за все — це базові знання:

ЗАРПЛАТА І ПЕРСПЕКТИВИ ПРОФЕСІЇ  ОФІЦІАНТА:

Звичайно, потрібно розбиратися в меню, цінах та особливості рецептури страв, які подають в закладі.

Офіціант повинен вміти володіти своїми емоціями, тому що в будь-якій ситуації він повинен залишатися привітним і усміхненим.

І, звичайно, мати високий рівень вміння комунікувати з людьми.