Кухар. Офіціант

kuh of1

Сьогодення вимагає від людини гнучкості, уміння швидко змінюватися, працювати додатково. Ви любите кухарську справу, але хочете суміжну професію? Знайте, що офіціант — одна з найпоширеніших професій у сфері обслуговування.

Саме він приймає, приносить замовлення, дає чек та цікавиться, чи було вам смачно.

Офіціант – це обличчя закладу: зустрічає гостей кафе чи ресторану, допомагає обрати страву, тому він повинен знати все меню і з яких продуктів готується кожна позиція. Отут і знадобляться знання з професії кухаря.  Саме офіціант створює гостинну атмосферу в залі, щоб гості були задоволені та поверталися в заклад знову й знову.

Також офіціант сервірує стіл, змінює скатертини, столове приладдя, посуд. На банкетах і фуршетах допомагає вибрати напої і наливає їх.

Після завершення вечора офіціант зводить касу. А ще офіціант – майстер спілкування. Від вправності, вміння комунікувати залежить те, з яким настроєм піде гість й чи повернеться знову!

Зарплата офіціанта залежить від закладу, в якому він працює. У ресторанах оплата праці може бути більше, ніж в кафе. Значущу частину доходу приносять чайові — компліменти від гостей. Тому, що професійнішим і привітнішим буде офіціант, то більше він буде отримувати.

Чому обирають професію ОФІЦІАНТА:

  • гнучкий графік роботи;
  • рівень доходу залежить від професіоналізму, але з доходом майже завжди;
  • у більшості закладів передбачені безкоштовні обіди для персоналу.

РОБОТА ДЛЯ ОФІЦІАНТА:

На офіціантів завжди є попит на ринку праці, бо все частіше люди хочуть обідати і навіть снідати не вдома. Відкривається багато закладів з різноманітною кухнею. Плюс, це така сфера, де є плинність, адже обирають найбільш професійних.

ОСОБИСТІ ЯКОСТІ:

Перш за все — це базові знання:

  • поєднання напоїв і продуктів, щоб вміти підказати клієнтові, наприклад, яке вино найкраще буде супроводжувати ту чи іншу страву;
  • етикет і правила спілкування з людьми;
  • правила сервірування столів, подачі страв.

ЗАРПЛАТА І ПЕРСПЕКТИВИ ПРОФЕСІЇ  ОФІЦІАНТА:

Звичайно, потрібно розбиратися в меню, цінах та особливості рецептури страв, які подають в закладі.

Офіціант повинен вміти володіти своїми емоціями, тому що в будь-якій ситуації він повинен залишатися привітним і усміхненим.

І, звичайно, мати високий рівень вміння комунікувати з людьми.

Обери свою професію

Image

Документи необхідні для вступу

  • заява для вступу до Регіонального центру (завантажити )
  • документ про освіту (оригінал);
  • свідоцтво про народження або паспорт (копія);
  • 8 фотокарток 3 х 4 см;
  • копія довідки про присвоєння ідентифікаційного коду (4 шт.);
  • довідка про склад сім’ї та з місця проживання;
  • копія свідоцтва про прописку до призивної дільниці;
  • медична довідка (Ф 086-У);
  • картка профілактичних щеплень (Ф 63);
  • довідка про стан здоров'я особи яка вступає до ЗП(ПТ)О (завантажити)*;
  • висновок щодо визначення групи з фізичної культури (завантажити)*;
  • папка, 10 файлів, 10 листів паперу А-4, 4 конверти по Україні.

Заповнити заяву

Image

ЗАПОВНИТИ ЗАЯВУ

Image
 
Регіональний центр професійної освіти
ім. О.С. Єгорова
Наша адреса: вул. Василя Нікітіна, 21a, Фортечний район, м. Кропивницький, Кіровоградська обл., 25026, Україна 
ggg
kr_proflitsey@ukr.net ,
web-адреса https://kpl-2.com.ua
Приймальна комісія, корпус навчальних майстерень,
1 поверх, години роботи з 8-00 до 16-00.
telefon  
 +380956009649
+380522340851 (приймальна директора)
+380522340840 (бухгалтерія)
+380996821299 (навчальна частина)
 

 МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ

 

  01inst     utube02     facebook icon  
Copyright © 2021 РЦПТО ІМ. О.С. ЄГОРОВА