Кухар. Кондитер

kuh kond1

Якщо Ви вирішили стати кухарем, то знайте, що існує і ширша спеціалізація кухар-кондитер. Впродовж двох з половиною років Ви опануєте професію кухаря, досягнете, за бажання, високих професійних результатів: практичні заняття проводять майстри виробничого навчання високого рівня кваліфікації, практику відпрацюєте в умовах сучасних кафе, ресторанів.

А потім, впродовж року, будете навчатися кондитерському мистецтву.

Тут докладніше вивчається технологія приготування саме кондитерських виробів. З усіх спеціалізацій ця не тільки найсолодша, але і потребує твочості. Під час вступу прийомна комісія зверне увагу на те, чи є у вас художній смак, уява, фантазія, адже приготування і прикраса кожного кондитерського виробу -  це творчий процес. Кондитер — це фахівець з приготування кондитерських виробів, а точніше - справжній чарівник тіста й володар кремів. Професіонал, який вміє створювати гастрономічні шедеври, від яких не втримається жоден гурман.

Чому обирають професію КУХАРя і КОНДИТЕРА:

РОБОТА ДЛЯ КУХАРЯ І КОНДИТЕРА:

Кафе і ресторани чекають творчу молодь. Випускники можуть обирати найкраще місце для себе. Роботодавці, зазвичай, запрошують випускників на роботу вже на державній кваліфікаційній атестації.

ОСОБИСТІ ЯКОСТІ:

Робота кондитера схожа з працею кухаря, але більш творча. Без витонченого смаку, почуття стилю, навичок художника і творця тут не обійтися. Щоб стати затребуваним  кондитером, потрібно:

ЗАРПЛАТА І ПЕРСПЕКТИВИ ПРОФЕСІЇ Кондитера:

Після закінчення Центру присвоюється кваліфікація кухара четвертого розряду; кондитера третього розряду. За цими кваліфікаційними рівнями можна працювати кухарем, стати шеф-кухарем. Кондитерське виробництво – кафе, бістро, кав’ярні цінують наших випускників за професійність і творчість. Кондитери дійсно мають високий попит. По-перше, з недавнього часу увійшли в моду всілякі кав'ярні та кондитерські, по-друге, зростає і масове виробництво солодощів. А ще Ви завжди можете успішно займатися виробництвом власної випічки та десертів на фрілансі.