Кухар. Кондитер

kuh kond1

Якщо Ви вирішили стати кухарем, то знайте, що існує і ширша спеціалізація кухар-кондитер. Впродовж двох з половиною років Ви опануєте професію кухаря, досягнете, за бажання, високих професійних результатів: практичні заняття проводять майстри виробничого навчання високого рівня кваліфікації, практику відпрацюєте в умовах сучасних кафе, ресторанів.

А потім, впродовж року, будете навчатися кондитерському мистецтву.

Тут докладніше вивчається технологія приготування саме кондитерських виробів. З усіх спеціалізацій ця не тільки найсолодша, але і потребує твочості. Під час вступу прийомна комісія зверне увагу на те, чи є у вас художній смак, уява, фантазія, адже приготування і прикраса кожного кондитерського виробу -  це творчий процес. Кондитер — це фахівець з приготування кондитерських виробів, а точніше - справжній чарівник тіста й володар кремів. Професіонал, який вміє створювати гастрономічні шедеври, від яких не втримається жоден гурман.

Чому обирають професію КУХАРя і КОНДИТЕРА:

  • стабільний прибуток з можливістю використовувати творчі здібності;
  • розбудова власної справи, свого малого бізнесу;
  • можливість працювати за двома професіями.

РОБОТА ДЛЯ КУХАРЯ І КОНДИТЕРА:

Кафе і ресторани чекають творчу молодь. Випускники можуть обирати найкраще місце для себе. Роботодавці, зазвичай, запрошують випускників на роботу вже на державній кваліфікаційній атестації.

ОСОБИСТІ ЯКОСТІ:

Робота кондитера схожа з працею кухаря, але більш творча. Без витонченого смаку, почуття стилю, навичок художника і творця тут не обійтися. Щоб стати затребуваним  кондитером, потрібно:

  • мати справжню пристрасть до приготування, захоплюватися кулінарією;
  • хороша пам’ять — адже часто рецепти народжуються в пориві натхнення, і потім можуть виникнути складнощі з їх повторенням;
  • аналітичні здібності: хороший кондитер — хороший аналітик, створюючи нові десерти, він повинен розуміти й те, наскільки успішними вони виявляться серед споживачів, і те, наскільки великою або низькою буде їхня собівартість або вигода від продажу, і те, які поєднання інгредієнтів будуть виграшними, а які — ні;
  • гарна фізична форма і витривалість — адже робота кондитера передбачає тривалі зміни, які фахівець проводить в основному стоячи і далеко не завжди в зручному положенні.

ЗАРПЛАТА І ПЕРСПЕКТИВИ ПРОФЕСІЇ Кондитера:

Після закінчення Центру присвоюється кваліфікація кухара четвертого розряду; кондитера третього розряду. За цими кваліфікаційними рівнями можна працювати кухарем, стати шеф-кухарем. Кондитерське виробництво – кафе, бістро, кав’ярні цінують наших випускників за професійність і творчість. Кондитери дійсно мають високий попит. По-перше, з недавнього часу увійшли в моду всілякі кав'ярні та кондитерські, по-друге, зростає і масове виробництво солодощів. А ще Ви завжди можете успішно займатися виробництвом власної випічки та десертів на фрілансі.

Обери свою професію

Image

Документи необхідні для вступу

  • заява для вступу до Регіонального центру (завантажити )
  • документ про освіту (оригінал);
  • свідоцтво про народження або паспорт (копія);
  • 8 фотокарток 3 х 4 см;
  • копія довідки про присвоєння ідентифікаційного коду (4 шт.);
  • довідка про склад сім’ї та з місця проживання;
  • копія свідоцтва про прописку до призивної дільниці;
  • медична довідка (Ф 086-У);
  • картка профілактичних щеплень (Ф 63);
  • довідка про стан здоров'я особи яка вступає до ЗП(ПТ)О (завантажити)*;
  • висновок щодо визначення групи з фізичної культури (завантажити)*;
  • папка, 10 файлів, 10 листів паперу А-4, 4 конверти по Україні.

Заповнити заяву

Image

ЗАПОВНИТИ ЗАЯВУ

Image
 
Регіональний центр професійної освіти
ім. О.С. Єгорова
Наша адреса: вул. Василя Нікітіна, 21a, Фортечний район, м. Кропивницький, Кіровоградська обл., 25026, Україна 
ggg
kr_proflitsey@ukr.net ,
web-адреса https://kpl-2.com.ua
Приймальна комісія, корпус навчальних майстерень,
1 поверх, години роботи з 8-00 до 16-00.
telefon  
 +380956009649
+380522340851 (приймальна директора)
+380522340840 (бухгалтерія)
+380996821299 (навчальна частина)
 

 МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ

 

  01inst     utube02     facebook icon  
Copyright © 2021 РЦПТО ІМ. О.С. ЄГОРОВА