Зустріч з директором за круглим столом

Надрукувати

ped   І знову цього року, до освітянської родини Регіонального центру професійної освіти ім. О. С. Єгорова приєднались молоді педагогічні працівники. Це люди, які готові працювати, але не мають спеціального педагогічного досвіду.

   У нашому закладі діє ціла система роботи з початківцями. У першу чергу, надається молодим фахівцям методична допомога для розв'язання першочергових проблем та швидкої адаптації в колективі.

    Сьогодні, коли змінюється соціальне замовлення на освіту і її зміст, навіть досвідченим педагогам складно привести свою педагогічну практику у відповідність до цих нововведень, а що говорити про новобранців, молодих, малодосвідчених працівників.

      У подоланні труднощів, з якими вони зустрічаються, на допомогу приходить адміністрація, колеги і,в першу чергу, керівник-директор.

    Особливу увагу Микола Іванович приділяє молодим педагогам у перший рік роботи, слідкує за їх становленням, працею, першими успіхами та досягненнями.

     Проводить зустрічі з молодими колегами за круглим столом, як ми називаємо, розмова за закритими дверима, обговорюються питання щодо їх взаємовідносин з учнями, батьками, колегами, співпраці з наставниками, не забуває про матеріальну складову та житлові проблеми.

      Колектив закладу розуміє, що педагогічна діяльність початківця, його становлення у нелегкій професії залежить не тільки від його професійної підготовки і особистих якостей, але і від умов праці, які йому створять, яку надаватимуть методичну допомогу, як стимулюватимуть його ініціативу і творчість.