Впроваджуємо STEM-освіту

vis01З 02 по 06 листопада 2020 року пройшов тиждень з професій за напрямом підготовки робітничих кадрів «Громадське харчування» з теми «Овочевий STEM, STEAM, STREAM».

Розпочався тиждень цікавими конкурсами: кулінарним фут-квестом «Овочеві перегони» та інтелектуальною грою з охорони праці та устаткування підприємств харчування на тему «Предметний батл».

 

vis02

        Зацікавити своїми повідомленнями про бебі-овочі, мікрозелень та незвичайні овочі світу змогли учні групи № 331 під час проведення усного журналу. Вони продемонстрували презентацію, розповіли про значення овочів та їх використання, ознайомили з цікавими фактами.

   Відкритий позаурочний виховний захід «Овочевий калейдоскоп» був підготовлений та проведений за участі учнів груп № 233. Ведучі ознайомили усіх присутніх з відомостями про овочі, які найбільше використовуються в українській кухні. До уваги учнів було представлено театралізоване дійство – український базар, на який завітали кума, чоловік та жінка. Колоритні продавці припрошували покупців, рекламуючи різноманітні види кожного овочу, пересипаючи своє мовлення прислів’ями та приказками, пов’язаними з українською традиційною кухнею. За українською традицією гостей почастували смачною випічкою – пирогами з різними стародавніми овочевими начинками.

Професійно спрямована модель реалізована під час уроку-інтелектуально-розважальної гри «Who is upper?» («Хто зверху?») з іноземної (англійської) мови за участю команд дівчат та хлопців групи № 121 з використанням інформаційно-комунікаційних та STEM-технологій. Методи навчання, використані під час уроку, сприяли підвищенню кваліфікації майбутніх фахівців, допомогли  активізувати розумову діяльність учнів, розвити пізнавальну, сформувати іншомовні комунікативні здібності, надали можливість інтерактивно працювати з різними програмами та платформами. Переможцями гри стала команда хлопців.

Завершився тиждень участю педагогічних працівників в майстер-класі, з теми «Сучасні технології і особливості приготування, оформлення та подачі страв та гарнірів з овочів» із застосуванням виробничих інновацій та елементів молекулярної кухні.

Підводячи підсумок, можна відзначити, що під час проведення тижня були створенні умови, завдяки яким учні змогли розкрити свої таланти та здібності, поглибити знання, підвищити рівень фахової майстерності.  

Тиждень пройшов змістовно, цікаво, з прагненням учнів до самовдосконалення в своїй професії.

Запровадження ідей STEM-освіти в нашому центрі допомагає педагогічним працівникам урізноманітнити форми і методи та підвищити освітній рівень усіх учасників навчального процесу.

ЗАПОВНИТИ ЗАЯВУ

Image
 
Регіональний центр професійної освіти
ім. О.С. Єгорова
Наша адреса: вул. Василя Нікітіна, 21a, Фортечний район, м. Кропивницький, Кіровоградська обл., 25026, Україна 
ggg
kr_proflitsey@ukr.net ,
web-адреса https://kpl-2.com.ua
Приймальна комісія, корпус навчальних майстерень,
1 поверх, години роботи з 8-00 до 16-00.
telefon  
 +380956009649 (приймальна комісія)
+380955136836 (приймальна директора)
+380973082213 (приймальна директора)
+380996821299 (навчальна частина)
 

 МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ

 

  01inst     utube02     facebook icon  
Copyright © 2022 РЦПТО ІМ. О.С. ЄГОРОВА