Готуємось до атестації 2019 року PDF Друк e-mail
Вівторок, 16 жовтня 2018, 12:36

 

1 

Для української кухні характерна велика кількість виробів з дріжджового тіста. З давніх-давен найбільше українці шанували печені вироби з тіста і вважали головою усьому. Вироби з тіста підтримували життя, відігравали велику роль у обрядах та звичаях. Є багато різновидів виробів з тіста: короваї, калачі, плетінки, булочки та пиріжки.

Ми не можемо уявити своє життя без виробів з дріжджового тіста.

Вони смачні, поживні, ми їх залюбки куштуємо. На кожному підприємстві громадського харчування міста та області виготовляють великий асортимент виробів, тож учні відповідно до вимог кваліфікаційної характеристики кухаря 4 розряду повинні навчитися виготовляти ці вироби.

 

2 

12 жовтня 2018 року в Регіональному центрі професійної освіти ім. О.С.Єгорова провела свій відкритий урок майстер виробничого навчання з професії «Кухар» Лішнєвська О.А. на тему: «Приготування тіста дріжджового безопарним способом і виробів з нього, пиріжків печених з різними начинками. Вимоги до якості».

            Оксана Анатоліївна, маючи накопичений професійний виробничий досвід, віртуозно, швидко, економно витрачаючи кожну хвилину уроку, доступно, продемонструвала прийоми технологічної послідовності виконання робіт з приготування дріжджового тіста безопарним способом та виробів з нього. Жоден учень не залишився поза увагою. Кожен замісив тісто та приготував пиріжки, а особливо приваблювала різновидність їх форм, начинок та фаршів. Це були човники, трикутники, відкриті трояндочки тощо.

3 

Також учні на уроці засвоїли технологію з приготування тіста зниженої калорійності та виробів з нього.

             Для досягнення поставленої мети Ліщнєвська О.А. активно використовує метод Кейс-стаді (Case-studi), аналізуючи конкретні виробничі ситуації, особливо звертає увагу на якість сировини, з якої виготовлять вироби, створюючи проблемні ситуації на основі фактів із реального життя. Майстер доречно використовує технологію проблемного навчання, переплітаючи їх з інформаційно-комунікаційними та учнівськими практично-орієнтованими проектами.

4 
Методика проведення уроку відповідала сучасним вимогам. Урок був забезпечений дидактичним матеріалом та натуральними зразками, цікавим та доступним для учнів.

Присутні колеги мали можливість ознайомитися з досвідом роботи майстра, його педагогічними наробками та готовністю до атестації.

 

chel-komp
Веб - сайт нашого ліцею – це інформаційний ресурс, який, ми сподіваємося, буде цікавим та корисним кожному відвідувачу. Він розрахований на педагогів і учнів, абітурієнтів і їхніх батьків. Будова сайту досить проста, з його змістом можна ознайомитися через мапу сайту. У розділі «Новини» публікується цікава і актуальна інформація з життя нашого навчального закладу. Плани роботи та звіти про їх виконання розташовані на «Сторінці директора». Найбільше інформації про наш заклад знаходиться на сторінках «Про ліцей», «Інформація до вступу». Перехід до навчальних предметів можливий через «Сторінку учня» або через статтю «Педагогічний колектив». Треба лише підвести курсор і натиснути на обраний предмет, фото чи логотип. Радимо звернутися і до розділу «Виховна робота», який ми відкрили інформативними матеріалами про права людини та відвідати віртуальну  бібліотеку.
Команда нашого сайту знаходиться в постійному пошуку, ресурс змінюється і оновлюється. Ми чекаємо на пропозиції щодо його розвитку. Якщо у вас є питання, коментарі або пропозиції, звертайтесь через "контактну форму". Це для нас важливо і цікаво.
З повагою команда веб - сайту.
Наша адреса: 25026, м. Кропивницький,
вул. Василя Нікітіна, 21а
Тел. +380 (522) 34-08-51, 34-08-40
+380 (95) 316-00-97
Email: kr_proflitsey@ukr.net
Web: www.kpl-2.com.ua

kompas

    Мапа сайту

rss 3

   RSS

diagram2