Школа досвіду PDF Друк e-mail
П'ятниця, 16 березня 2018, 10:40

1 

Ключовою фігурою в забезпеченні високої якості професійної підготовки майбутніх кваліфікованих робітників є майстер виробничого навчання. Саме він, як основа навчально-виробничого процесу, повинен бути професіоналом найвищого рівня, а коли йдеться про навчання за професіями «Кухар. Кондитер», то й неабияким естетом, комунікабельною, виваженою, доброзичливою, терплячою, обізнаною людиною. Виявити, розвити і зрощувати творчі паростки в особистості педагогічного працівника – основне завдання методичної служби закладу, для якої завжди є актуальною проблема  розвитку особистості педагога та його професійної компетентності. Творчого учня може виховати лише творчий педагог, який сам є справжньою особистістю.

2 

       15 березня 2018 року  у Регіональному центрі професійної освіти ім. О.С. Єгорова було проведено  майстер-клас для педагогічних працівників з професій громадського харчування на тему: « Вступний інструктаж. Удосконалення професійної компетентності та інноваційної культури майстра з методики пояснення  та показу раціональних прийомів, способів і послідовності виконання  вправ на уроках виробничого навчання . Різновидність елементів оздоблення тортів».

       Своїм досвідом роботи поділилася з колегами майстер виробничого навчання І категорії  Ворсіна Маргарита Валеріївна. 

     Маючи багаторічний досвід, Маргарита Валеріївна  представила свою власну методику   роботи  з учнями  щодо пояснення, показу нових прийомів, способів, послідовності  виконання вправ на уроках з професійно-практичної підготовки.  На прикладі  теми: «Різновидність  елементів оздоблення тортів» вона  провела  фрагмент вступного інструктажу. Майстер звернула увагу колег на прийоми та види оздоблення тортів, на те, як навчитися критично мислити, бути мобільними,  швидко реагувати   на ринок  споживачів, уміння використовувати нові види сировини та пристосувань, та як   удосконалити свої  знання, уміння, навички  отримувати насолоду від праці. 

 3

Майстри виробничого навчання, викладачі спеціальних дисциплін отримали  задоволення від спілкування з наставником.  Мудрі поради, які занесуть до своєї скарбнички знань допоможуть їм у професійній діяльності. Кожний із присутніх на заході самостійно оформили торт і почастував своїх рідних. 

4 

         Така форма роботи необхідна і корисна. Такий захід обміну досвідом сприяє підвищенню професійної майстерності щодо формування умінь і навичок у майстрів виробничого навчання, методики проведення  вступного інструктажу,  володіння новими педагогічними і виробничими  технологіями та застосування  цих знань при проведенні уроків як виробничого,  так і теоретичного навчання.

 

chel-komp
Веб - сайт нашого ліцею – це інформаційний ресурс, який, ми сподіваємося, буде цікавим та корисним кожному відвідувачу. Він розрахований на педагогів і учнів, абітурієнтів і їхніх батьків. Будова сайту досить проста, з його змістом можна ознайомитися через мапу сайту. У розділі «Новини» публікується цікава і актуальна інформація з життя нашого навчального закладу. Плани роботи та звіти про їх виконання розташовані на «Сторінці директора». Найбільше інформації про наш заклад знаходиться на сторінках «Про ліцей», «Інформація до вступу». Перехід до навчальних предметів можливий через «Сторінку учня» або через статтю «Педагогічний колектив». Треба лише підвести курсор і натиснути на обраний предмет, фото чи логотип. Радимо звернутися і до розділу «Виховна робота», який ми відкрили інформативними матеріалами про права людини та відвідати віртуальну  бібліотеку.
Команда нашого сайту знаходиться в постійному пошуку, ресурс змінюється і оновлюється. Ми чекаємо на пропозиції щодо його розвитку. Якщо у вас є питання, коментарі або пропозиції, звертайтесь через "контактну форму". Це для нас важливо і цікаво.
З повагою команда веб - сайту.
Наша адреса: 25026, м. Кропивницький,
вул. Василя Нікітіна, 21а
Тел. +380 (522) 34-08-51, 34-08-40
+380 (95) 316-00-97
Email: kr_proflitsey@ukr.net
Web: www.kpl-2.com.ua

kompas

    Мапа сайту

rss 3

   RSS

diagram2