Тиждень з професії «Кухар» PDF Друк e-mail
Субота, 10 грудня 2016, 00:00

buryak1

В ході проведення тижня учні прийняли активну участь у засіданні круглого столу з теми «Особливості приготування національних страв світових кухонь». Цікавими, змістовними були презентації учнів групи № 122 Куманської А. та Жмуренко М, які представили національні страви французької кухні. Учень групи №121Казміров О. познайомив з традиціями приготування страв японської кухні, а Синьоок М. та Ткаченко О. з групи №231 представили національні страви англійської кухні англійською мовою.  Учасники заходу познайомились також з національними стравами грузинської, вірменської, італійської, мексиканської та болгарської кухонь.

buryak2

В он-лайн – вікторині «Кулінарний ерудит» першими надіслали правильні відповіді учні групи № 231 Прищепа Т., Горщак О. та учні групи № 333 Лопата А. та  Машичев Б.  

Яскравою була виставка «Я в своїй професії», в якій прийняли участь всі учні І та ІІ курсів. Стіннівки приваблювали цікавими фотографіями, малюнками. Містили прислів’я, вірші та гуморески. Кращі роботи представили учні груп № 231, 233.

buryak3

     У вікторині «Спритний кухар» з предмету «Гігієна і санітарія виробництва» приймали участь учні групи №122 та 233. Найкраще орієнтувались в миючих та дезінфікуючих засобах при проведенні санітарної обробки кухонного та столового посуду Пугачова Ю. та Хрієнко К.

Заочну подорож «Кулінарні цікавинки рідного краю» провели учні групи № 121 та 122. Вони не тільки ознайомили присутніх з традиційними стравами Кіровоградщини, а й декламували вірші про їжу, загадували загадки, інсценували гуморески.

buryak4

Виставку творчої майстерності учнів з теми «Буряковий мікс» провели  учні групи №231 разом з майстрами виробничого навчання Бондаренко Л.М. та Катаною С.Ф. Буряк посів своє почесне місце у народній медицині, кухні та обрядовості. Учні з кожної групи приготували страви з буряка за різними рецептурами, які готуються в різних регіонах України та за її межами. Вони поєднали традиції української кухні з сучасними тенденціями та презентували свої страви «Оселедець під шубою» (група № 132), «Оселедець під шубою» у вигляді полунички  (група №131) та «Заливний оселедець під шубою» (група № 231), «Буряк фарширований» (група №133), десерт «Червоний оксамит» (групи №121), «Закуска з маринованого буряка з гострим сиром» (група №122), «Салат з буряка з чорносливом та горіхами» (група № 232), закуска на крекері «Червона ікра з буряка» (група № 233).

Усний журнал підготували учні групи №231та 233  під назвою «12 оригінальних ресторанів світу», «Небезпечні делікатеси».

Тиждень пройшов змістовно, цікаво, з прагненням до самовизначення в своїй професії.

 

 

 

chel-komp
Веб - сайт нашого ліцею – це інформаційний ресурс, який, ми сподіваємося, буде цікавим та корисним кожному відвідувачу. Він розрахований на педагогів і учнів, абітурієнтів і їхніх батьків. Будова сайту досить проста, з його змістом можна ознайомитися через мапу сайту. У розділі «Новини» публікується цікава і актуальна інформація з життя нашого навчального закладу. Плани роботи та звіти про їх виконання розташовані на «Сторінці директора». Найбільше інформації про наш заклад знаходиться на сторінках «Про ліцей», «Інформація до вступу». Перехід до навчальних предметів можливий через «Сторінку учня» або через статтю «Педагогічний колектив». Треба лише підвести курсор і натиснути на обраний предмет, фото чи логотип. Радимо звернутися і до розділу «Виховна робота», який ми відкрили інформативними матеріалами про права людини та відвідати віртуальну  бібліотеку.
Команда нашого сайту знаходиться в постійному пошуку, ресурс змінюється і оновлюється. Ми чекаємо на пропозиції щодо його розвитку. Якщо у вас є питання, коментарі або пропозиції, звертайтесь через "контактну форму". Це для нас важливо і цікаво.
З повагою команда веб - сайту.
Наша адреса: 25026, м. Кропивницький,
вул. Василя Нікітіна, 21а
Тел. +380 (522) 34-08-51, 34-08-40
+380 (95) 316-00-97
Email: kr_proflitsey@ukr.net
Web: www.kpl-2.com.ua

kompas

    Мапа сайту

rss 3

   RSS

diagram2