Запросіть гарбуз до столу PDF Друк e-mail
Середа, 02 грудня 2015, 09:57

IMG 3151

На городі виріс дужий,                                                                                                                 
Круглий, жовтий і байдужий                                                                                                       
До червоних помідорів,                                                                                                               
До капусти і квасолі.                                                                                                                      
Хто цей гордий карапуз?
Здогадалися?... (гарбуз)

      
IMG 3165
     26 листопада 2015 року групи кафедри «Кухар» взяли участь у фестивалі «Запросіть гарбуз до столу».
   Майстер Свідерська Оксана Вікторівна разом з учнями групи 122 ознайомила присутніх з історією подорожі пана Гарбуза з стародавнього Перу до України, де він зайняв своє почесне місце у народній медицині, кухні та обрядовості. Гарбуз так прижився на українській землі, що увійшов у фольклор як свій рідний. 
                                                                 Я чудовий дар осінній

З гарним та смачним насінням.

IMG 3089

                              Хто їсть кашу гарбузову

                                Буде сильним і здоровим.

Кожна з груп запропонувала свою улюблену страву з гарбуза. Учні поєднали традиції української кухні та сучасні тенденції. Тому гості мали змогу спробувати страви за стародавніми рецептами: гарбуз запечений (група №232), оладки з гарбузом (група №331), млинчики з гарбузом (група №132), запіканка з гарбузом (група №133). Група №233 поєднала австрійську кухню з українською в чудовому штруделі з гарбузом та яблуками.
IMG 3113
Осінні яблука в поєднанні з гарбузом смакували в сирній запіканці групи №231. Італійське різотто з українським гарбузом приготувала група №122. Сучасну кухню представляли гарбузовий чизкейк (група №121) та гарбузові мафіни (група №131).
Всі страви були оригінальні, смачні та дуже корисні, адже гарбуз - це справжня аптека в мініатюрі. Як і всі помаранчові плоди, гарбуз вважається антидепресантом.
Їжте його частіше і ніякі депресії вам не загрожують.








 


 

 


 

 

 

 

chel-komp
Веб - сайт нашого ліцею – це інформаційний ресурс, який, ми сподіваємося, буде цікавим та корисним кожному відвідувачу. Він розрахований на педагогів і учнів, абітурієнтів і їхніх батьків. Будова сайту досить проста, з його змістом можна ознайомитися через мапу сайту. У розділі «Новини» публікується цікава і актуальна інформація з життя нашого навчального закладу. Плани роботи та звіти про їх виконання розташовані на «Сторінці директора». Найбільше інформації про наш заклад знаходиться на сторінках «Про ліцей», «Інформація до вступу». Перехід до навчальних предметів можливий через «Сторінку учня» або через статтю «Педагогічний колектив». Треба лише підвести курсор і натиснути на обраний предмет, фото чи логотип. Радимо звернутися і до розділу «Виховна робота», який ми відкрили інформативними матеріалами про права людини та відвідати віртуальну  бібліотеку.
Команда нашого сайту знаходиться в постійному пошуку, ресурс змінюється і оновлюється. Ми чекаємо на пропозиції щодо його розвитку. Якщо у вас є питання, коментарі або пропозиції, звертайтесь через "контактну форму". Це для нас важливо і цікаво.
З повагою команда веб - сайту.
Наша адреса: 25026, м. Кропивницький,
вул. Василя Нікітіна, 21а
Тел. +380 (522) 34-08-51, 34-08-40
+380 (95) 316-00-97
Email: kr_proflitsey@ukr.net
Web: www.kpl-2.com.ua

kompas

    Мапа сайту

rss 3

   RSS

diagram2